Pyszny sposób na podroby w diecie :)
Przygotowanie: 1 h
Danie dla: 2 osób
Składniki:
- 600 g żołądków drobiowych
- 0,5 kg pieczarek
- 2 duże marchewki
- 2 średnie cebule
- przyprawy: sól, zioła prowansalskie, czosnek
Na dno garnka dolewamy 1,2 łyżki tłuszczu. Podroby oczyszczamy, kroimy na cieniutkie plasterki i dodajemy do garnka. Następnie obieramy marchew, pieczarki i cebulę. Warzywa kroimy, jak nam wygodnie. My pokroiliśmy marchew w plastry, pieczarki na małe kawałki, a cebulę w pióra. Warzywa dodajemy do mięsa. Całość przyprawiamy i wstawiamy na mały ogień pod przykryciem. Nie trzeba dodawać wody, ponieważ po kilku minutach pieczarki puszczają wodę i na tym zrobi się aromatyczny sos. Gotujemy ok. 30-40 minut pod przykryciem, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Cudownie! Dziękuje :)
OdpowiedzUsuń