Chyba każdy zna ten smak z dzieciństwa :). Oto nasza propozycja na młodą kapustę.
Przygotowanie: 1 h
Danie dla: 4 osób
Składniki:
- 1 główka kapusty
- 1 duża cebula
- 500 g piersi z indyka
- pęczek koperku (im więcej tym lepiej :))
- 2 łyżki masła (u nas klarowane)
- 1 łyżka octu jabłkowego
- przyprawy: sól, pieprz
Kapustę myjemy i szatkujemy, a następnie przerzucamy do dużego garnka. Wlewamy trochę wody, żeby kapusta się nie przypaliła i wstawiamy na średni ogień pod przykryciem. Kiedy kapusta trochę zmięknie dodajemy ocet jabłkowy. Pierś kroimy w kostkę, cebulę w pióra i wrzucamy na patelnię. Przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy (w międzyczasie mieszamy kapustę od czasu do czasu). Gdy mięso i cebula będą dobre, dodajemy je do kapusty i mieszamy. Gotujemy całość, aż kapusta zmięknie. Na sam koniec siekamy koperek i dodajemy do kapusty. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz