Przedstawiamy wariację naszej poprzedniej zapiekanki. Ta wersja jest zgodna z AIP i równie smaczna, co oryginał.
Przygotowanie: 45min
Przygotowanie: 45min
Danie dla: 2 osób
Składniki:
- 300 g piersi z indyka
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 kalafior
- 1 brokuł
- przyprawy: sól, zioła prowansalskie, czosnek,
Brokuła i kalafiora dzielimy na pojedyncze różyczki i wstawiamy do gotowania,
aż będą miękkie. Następnie kroimy
indyka w kostkę i podsmażamy na patelni. Przyprawiamy go solą i czosnkiem. W miseczce przygotowujemy sos: dodajemy mleko kokosowe (najlepiej je rozpuścić) i zioła prowansalskie. Mieszamy dokładnie.
Odcedzamy brokuła i kalafiora i wkładamy do naczynia żaroodpornego Na
to kładziemy usmażone mięso i wszystko polewamy sosem. Zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.
Brzmi ciekawie, mleko kokosowe sprawdza się w wielu potrawach:)))
OdpowiedzUsuń