wtorek, 6 stycznia 2015

Jajeczne klopsiki



Idealny pomysł na leniwe, niedzielne śniadanie.


Przygotowanie: 40 min
Danie dla: 2 osób


Składniki:
  • 7 jajek
  • pietruszka, bazylia
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 20 g sera
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

Gotujemy 6 jajek na twardo. Jajka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do miski do jajek dodajemy przyprawy, jajko, pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy mąkę. Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie. Formujemy kulki z masy, wkładamy do każdej po małym kawałku sera i obtaczamy w mące. Następnie wykładamy klopsiki na rozgrzaną patelnię i smażymy, aż się zarumienią z obu stron.


2 komentarze: