Pyszne i mocno pomidorowe spaghetti bez użycia gotowych fixów.
Przygotowanie: 20 min
Danie dla: 2 osób
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego (u nas wieprzowo-wołowe)
- 1 puszka pomidorów (lub domowy sos pomidorowy)
- 2 ząbki czosnku
- opakowanie makaronu ryżowego
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, świeża bazylia, oregano, słodka papryka
Wrzucamy mięso na patelnię i
podsmażamy. Dodajemy sól i pieprz. Gdy mięso jest gotowe, do
garnka dodajemy pomidory, posiekany czosnek, przyprawy do smaku i
gotujemy, aż zgęstnieje. Następnie gotujemy makaron według
przepisu na opakowaniu, odcedzamy, wykładamy na talerze i polewamy
go pomidorami (lub sosem). Na to kładziemy mięso. Idealny szybki
obiad po ciężkim dniu pracy :).
makaron ryżowy to mój ulubiony!
OdpowiedzUsuńNajlepszy! I jak szybko się robi :)
Usuń