niedziela, 26 kwietnia 2015

Grillowana kiełbasa z cukinią, pieczarkami i pomidorami

Sezon grillowy w pełni. Tym razem sposób na kiełbasę z grilla, którą zazwyczaj serwuje się z keczupem.

Przygotowanie: 35 min
Danie dla: 2 osób

Składniki:
  • 2 kiełbasy
  • 1 cukinia
  • ok. 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • łyżka oliwy
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
Cukinię kroimy w ćwiartki, smarujemy oliwą i posypujemy przyprawami. Kiełbasę nakrajamy i razem z cukinią wrzucamy na grilla. Grillujemy ok. 20-30 minut. Pieczarki i cebulę kroimy dodajemy na patelnię. Dodajemy sól i pieprz i smażymy, aż warzywa zmiękną. Kiedy wszystko już będzie gotowe kroimy pomidora w plasterki i dodajemy na talerz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz