Sezon grillowy w pełni. Tym razem sposób na kiełbasę z grilla, którą zazwyczaj serwuje się z keczupem.
Przygotowanie: 35 min
Danie dla: 2 osób
Składniki:
- 2 kiełbasy
- 1 cukinia
- ok. 300 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 pomidory
- łyżka oliwy
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
Cukinię kroimy w ćwiartki, smarujemy oliwą i posypujemy przyprawami. Kiełbasę nakrajamy i razem z cukinią wrzucamy na grilla. Grillujemy ok. 20-30 minut. Pieczarki i cebulę kroimy dodajemy na patelnię. Dodajemy sól i pieprz i smażymy, aż warzywa zmiękną. Kiedy wszystko już będzie gotowe kroimy pomidora w plasterki i dodajemy na talerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz