poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Boczek z duszonymi warzywami

W sam raz na duży głód po powrocie z pracy :)

Przygotowanie: 15 min
Danie dla: 1 osoby

Składniki:
  • 6 plastrów boczku
  • 1 marchewka
  • 2 garście jarmużu
  • ok. 200 g pieczarek
  • łyżka masła klarowanego
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie.
Plastry boczku układamy na patelni, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem i smażymy na chrupko. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło. Marchewkę i pieczarki obieramy i kroimy jak nam wygodnie i wrzucamy z jarmużem na patelnię. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie) i dusimy pod przykrywką ok 7-10 min, mieszając co jakiś czas.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz