Te kotlety są bardzo proste w przygotowaniu i niezwykle sycące.
Przygotowanie: 30 min
Danie dla: 4 osób
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 500 g mięsa mielonego (u nas wieprzowo-wołowe)
- 1 jajko
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, czosnek, papryka słodka, zioła prowansalskie
Kaszę jaglaną wsypujemy do sitka i płuczemy zimną wodą, potem parzymy wrzątkiem. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż będzie miękka. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy kaszę, jajko, przyprawy i mieszamy wszystko na gładką masę. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, formujemy kotlety i smażymy z jednej i drugiej strony przez kilka minut.
My podawaliśmy kotlety z ryżem i
domowym sosem pomidorowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz