Pomysł na szybki obiad. Ostatnio przypadkiem zobaczyliśmy w sklepie rybnym, że mają takie mrożone krążki z rekina. Tę potrawę, polubią nawet Ci, którzy nie lubią wygrzebywać ości - ponieważ w steku ich nie ma! Mięso z rekina jest białe, bardzo soczyste i zwarte.
Przygotowanie: 20 min
Danie dla: 2 osób
Składniki:
- ok. 400 g steków z rekina
- oliwa z oliwek (rafinowana)
- przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, papryka ostra (można zastąpić słodką)
- sok z połówki cytryny
Rozmrożone steki, dokładnie suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie steki starannie nacieramy marynatą i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron po ok. 2,3 minuty. I gotowe! Do ryby bardzo pasuje sałatka z marchewki i kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz