czwartek, 19 lutego 2015

Pizzeriny z bakłażana


Co tu dużo mówić. To danie jest fenomenalne! To był nasz pierwszy raz z bakłażanem i na pewno nie ostatni. Warto się z nim zaprzyjaźnić, ponieważ to dobre źródło składników mineralnych: fosforu, wapnia, magnezu, manganu i glinu. Zawiera też dużo potasu.

sobota, 14 lutego 2015

Domowe mleko i wiórki kokosowe


Kupne mleczko kokosowe ma zazwyczaj sporo konserwantów, wiórki z kolei są siarkowane. A przy odrobinie wysiłku mamy jedno i drugie naturalne bez żadnych chemicznych ulepszaczy.

czwartek, 12 lutego 2015

Domowy majonez



Domowy majonez to niezastąpiony dodatek w naszej kuchni. Jak raz spróbujecie, już nie będziecie chcieli kupować w sklepie :).

wtorek, 10 lutego 2015

Czekoladowe ciasto z burakami


To ciasto dla prawdziwych fanów czekolady. Buraczki są tutaj niewyczuwalne, dodają jedynie ciastu naturalnej słodyczy. Świetnie smakuje z bitą śmietaną i kwaśnym owocem. Przyznam się, że nie było łatwo, wyszło mi dopiero za drugim razem, jak zrobiłam po swojemu, a nie według przepisu.

czwartek, 5 lutego 2015

Polędwica z dorsza po grecku

Już dawno po Świętach, ale nas ostatnio naszło na rybę po grecku. Zwłaszcza, że udało nam się kupić polędwicę z dorsza, która doskonale się do tego nadała.